EL PODER DE LA VISUALITZACIÓ O com convertir els teus somnis en realitat

hombre mirando a un elefante

Segons estudis, el 82% de les persones que tenen una visió clara i específica dels seus objectius tenen més probabilitats d’aconseguir-los. Llavors, per què només una fracció de nosaltres aconseguim realment els nostres somnis? Part del problema resideix en els nostres bloquejos mentals: por al fracàs, procrastinació i falta de claredat.

Un estudi de la Universitat de Chicago va demostrar que les persones que visualitzen el procés d’aconseguir una meta tenen un 33% més de probabilitats d’aconseguir-la. Per això avui parlarem del poder de la visualització, aquesta capacitat de crear una imatge mental clara i detallada del que vols aconseguir, una poderosa eina per a donar forma a la teva realitat.

Estàs *list@ per a desbloquejar el teu potencial i superar obstacles?

El nostre cervell no diferència entre l’imaginari i el real: tot el que li dones a ingerir (pensaments i creences, projeccions, cavil·lacions del passat, hipòtesi sobre el futur, percepció del present, fets observables o judicis subjectius, pors i tristeses o alegria i pau), el teu cervell el processa amb el mateix nivell de “realitat”. Després envia missatges a tot el cos en conseqüència, a través de les hormones i proteïnes que difon als teus òrgans i cèl·lules. Llavors la visualització és aquesta capacitat mental que tenim per a representar un objecte, un so, una situació, una emoció o una sensació. I depenent de la seva intensitat, aquesta representació pot desencadenar més o menys els mateixos efectes fisiològics que la realitat. Això significa que quan visualitzes el teu èxit, el teu cervell allibera neurotransmissors que afecten el teu estat d’ànim i els teus nivells d’energia, la qual cosa ho fa més capaç de prendre mesures concretes cap als teus objectius.

Principals beneficis:

– Redueix l’estrès i l’ansietat

– Millora el benestar

– Millora el somni

– Redueix el dolor, millor control del dolor, menor necessitat d’analgèsics

– Millora la concentració, per a poder aconseguir les teves objectius

– Ajuda a implementar coses

– Augmenta la confiança en un mateix

– Inspira, motiva i potència el pensament positiu

 

“En el que penses et converteixes.

El que sents, ho atreus.

El que imagines, ho creguis.”

Buda

 

 Com visualitzar? :

1) Visualitza un objecte, com una fruita per exemple. Pren-te el temps per a recordar cada detall, el seu color, la seva forma, la seva olor, el seu sabor… Visualitza que l’estàs tocant, que l’estàs fent moure. Si prenem l’exemple d’un plàtan, imagina amb la major precisió possible que li estàs llevant la pell i visualitza la textura de la fruita. Després pren-te un moment per a notar com et sents quan imagines aquest plàtan. Això et dona fam?

2) Pots visualitzar un lloc agradable, ja sigui en el bosc o a la mar per exemple. Imagina’t realment en aquest lloc, no sols visualitzis una platja, sinó experimenta la presència de la càlida sorra blanca, el sol picant els teus ulls, l’olor de sal marina, el so de les ones… Para esment als teus sentiments i a les emocions que emergeixen durant aquest exercici. Sents pau, alegria, alleujament, ganes de dormir?

3) Ara pots començar a interactuar amb els elements que t’envolten. Per exemple, decideixes llevar-te les sabates i caminar descalç sobre aquesta sorra calenta. Visualitza i sent els teus peus relaxar-se i obrir-se al contacte amb la suau sorra. Després podràs visualitzar-te avançant cap a l’aigua, sentint una lleugera brisa en la teva galta, i els teus dits arribant suaument a sentir si la mar està freda o simplement al teu gust. Després queda’t aquí, sent les teves emocions i continua aquesta visualització com ho desitgis.

Aquests són els primers passos cap a una visualització eficaç. Per a aconseguir benestar, dormir millor o reduir el dolor per exemple. Si vols aconseguir altres objectius com aprovar un examen o fer un salt en la teva vida professional o personal, has de tenir clars els teus objectius.

4) Una vegada que tinguis clar el que vols aconseguir o obtenir, podràs visualitzar-te amb la major precisió en cada pas necessari per a aconseguir els teus somnis, de la forma més detallada possible. Què sents? Qui està al teu voltant? Quins són els sons, les olors? Sent en el teu cos les sensacions i emocions que sorgeixen. L’emoció és el combustible de la visualització. Sent l’alegria, l’orgull o l’excitació que sentiràs quan aconsegueixis el teu objectiu. La visualització implica utilitzar tots els sentits per a crear una experiència mental que sigui el més realista i immersiva possible. Concentra’t en els teus èxits i progressos, i sigues amable amb tu mateix quan fallis. Recorda que la visualització és un procés d’aprenentatge i que cada experiència és una oportunitat per a créixer i millorar.

 

La pràctica de la visualització és senzilla, però requereix disciplina i regularitat. Aquí hi ha alguns passos per a començar:

– Tria un lloc tranquil on ningú et pot molestar durant almenys 10 a 15 minuts.

– Tanca els ulls i respira profundament: pren-te uns instants per a relaxar-te i concentrar-te. Després passi tranquil·lament a la visualització.

– No interrompis de sobte les teves visualitzacions, dona’t temps per a assaborir les teves sensacions positives, per a tornar a poc a poc a la realitat.

– Finalitza la teva sessió de visualització repetint per a tu *mism@ una afirmació positiva relacionada amb el teu objectiu.

Encara que poderosa, la visualització ha de combinar-se amb un pla d’acció sòlid i un seguiment regular. Eviti caure en el parany de la “paràlisi per anàlisi”, on passa tant de temps visualitzant que no pren mesures concretes. La visualització és un complement, no un substitut de l’acció.

La clau per a una visualització reeixida és la repetició. Com més practiquis aquest exercici, més s’acostumarà el teu cervell a aquesta nova realitat i més fàcil et resultarà aconseguir els teus objectius. Intenta practicar la visualització almenys una vegada al dia, durant 10 a 15 minuts.

Estàs llest per a crear la vida que desitges? Com és el teu èxit? Pots veure clarament on vols estar dins de cinc, deu o vint anys?

Volem ajudar-te i donar-te suport a aconseguir la vida que desitges, posant en marxa un pla de cures adequat i sostenible per a aconseguir els teus objectius de salut i vida, recuperant a poc a poc la teva energia, ganes i confiança en tu i en els teus projectes.

¡No dubtis a contactar-nos per a conèixer més sobre aquest tema!

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *