La importància de conèixer el teu sitema de valor

mujer mirándose frente al espejo quiropráctica Badalona

Durant cada primera visita, convidem a les nostres persones a comunicar-nos almenys 5 dels seus objectius de vida, a curt o llarg termini.

En general, les persones que venen a veure’ns necessiten ajuda immediata a nivell físic, per a dolors de tota mena. Així, els seus principals objectius estan més aviat orientats a la reducció del dolor i a l’augment de la mobilitat. Però aprofundint una mica, ens adonem que aquestes persones han viscut durant anys amb aquests mateixos dolors sense tractar de cuidar-los.

En qüestionar més, ens adonem que una cosa més profunda els empeny a consultar-nos. Aquests dolors ara impacten aspectes de les seves vides que són les seves prioritats, els seus valors profunds: ja no poden jugar amb els seus nets, fer esport, viatjar, sortir amb amics, ni tan sols treballar.

És per això que la primera fase del pla de cures s’orienta principalment cap a l’aspecte físic (mobilitat, estabilitat, flexibilitat, reducció de símptomes). Llavors ajustarem intensament en termes de freqüència de visites, totes les subluxacions dels nostres pacients (interferència en la comunicació entre el sistema nerviós – que controla i coordina tots els sistemes del cos: músculs, òrgans, glàndules…- i el cos).

Quan aprofundim amb interès en ells, aconseguim que les persones comparteixin amb nosaltres objectius relacionats amb les diferents funcions del cos, com tenir una millor digestió, un millor somni, un millor sistema immunològic, una millor respiració, cicles menstruals menys dolorosos i més regulars, així com una millor fertilitat, per exemple. Quan els problemes de salut incapacitants de les nostres persones milloren, i ara podem enfocar-nos en el nivell de funció, passem a la segona fase de la cura, on estem interessats a millorar els diversos sistemes del seu cos. Els nostres consells poden llavors estar més orientats a millorar l’estil de vida (nutrició, somni, moviment, etc.).

El veritable objectiu és el benestar de les nostres persones. I la salut emocional també forma part dels objectius de vida. Menys canvis d’humor, menys depressió, menys irritabilitat, més ganes de sortir i fer coses amb amics i familiars són canvis recurrents per als nostres pacients. Quan et sents bé en el teu cos, et sents millor al teu cap i viceversa. El nostre objectiu final és que les nostres persones puguin viure la vida dels seus somnis, sense estar limitats. Els nostres consells se centren llavors a reduir els pensaments negatius, afegint exercicis diaris de meditació i gratitud, per exemple.

És important per a nosaltres poder ajudar les nostres persones a viure plenament la vida que somien. Establir objectius reals a vegades és difícil, perquè pot ser complex viure d’acord amb els propis valors, i més encara saber identificar-los.

Es tracta del que és realment important per a tu, on gastes més diners, temps, pensaments i energia, què et dona energia i et fa feliç. Pot ser la teva família, les teves passions (ensenyar, viatjar, fer esport, aprendre…), el teu treball, o qualsevol cosa que sigui important per a tu.

Per tú, no pels altres. És important conèixer-los, acceptar-los i respectar-los, perquè vivint una vida centrada en els teus principals valors, pots viure una vida més serena, feliç, positiva i pacífica.

Quan no vivim segons els nostres valors, tendim a comparar-nos amb els altres, i baixem o pugem la nostra autoestima fins i tot jutjant als altres (als qui pots jutjar com a millors o pitjors que tú en unes certes àrees). No és la naturalesa humana de jutjar. La teva intuïció sempre és aquí per a ajudar-te a seguir el teu propi camí, brindant-li desafiaments i preguntes, per a portar-te de tornada al teu propi sistema de valors.

No importa quant intentes empoderar la teva vida, sempre et sentiràs frustreu@ amb la teva falta de progrés i èxit percebuda si desconeixes els teus propis valors i continues tractant de viure segons els valors d’una altra persona.

No passis un dia més sota la il·lusió que estàs fallant i no progressant cap als teus objectius i somnis.

No hi ha necessitat de jutjar-te, perquè el mateix que estaves buscant sempre ha estat aquí, just enfront de tu, DINS.

Tots som perfectament perfectes i iguals.

No som millors que uns ni pitjors que uns altres.

Només necessitem realinear els nostres valors amb la nostra vida.

El treball del Dr. John *Demartini pot ajudar-te a identificar el teu sistema de valors en estudiar set àrees crucials de la teva vida: espiritual, mental, professional, financera, familiar, social i física.

¡No dubtis a demanar-nos més informació sobre aquest tema!

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *