Protuberància en la base del teu coll?

Foto de joven con protuberancia en la base del cuello

Has notat una protuberància, projecció o prominència estranya en la base del teu coll? Aquestes són les corbes de la columna que canvien i s’adapten amb el temps, sovint per a compensar que el cap estigui tan cap endavant, tant, durant tant de temps (o per algunes altres raons possibles). Estèticament, això empitjorarà cada vegada més amb el temps, tret que es faci alguna cosa per a corregir-ho.

Però també té altres problemes associats, a més de l’estètica.

Certament estem veient aquest problema cada vegada més en la nostra consulta quiropràctica, en els últims anys. I és preocupant.

Un dels principis clau de la quiropràctica és que l’estructura determina la funció. Llavors, quan veiem persones com aquesta foto, amb el cap cap endavant, això és un problema. I, és un problema per diverses raons:

  • Això exerceix pressió sobre la mecànica de la columna i canvia la mecànica en tota la columna. Algunes persones poden notar problemes mecànics en el coll, la columna toràcica i lumbar.
  • El moviment del cap, i especialment el nostre equilibri contra la gravetat, és una de les majors prioritats per al cervell-cos en general. Així que el cos farà molts canvis per a intentar lluitar tenint el cap cap endavant. Algunes persones noten canvis no sols en la columna, sinó també en els malucs, els genolls, els turmells i els peus.
  • Això fa que el cervell-cos entri en estrès, defensa, protecció, la qual cosa ens posa en una postura física de lluita i fugida. Imagina que t’estàs preparant per a fugir d’un lleó: el cap cap avall i cap endavant, les espatlles girades cap endavant, els punys més atapeïts, la mandíbula més atapeïda, els músculs de l’esquena i les cames tibants i llest per a córrer.
  • A mesura que les coses empitjoren, es tornen més tibants, més estressants, comencem a dormir malament, estrenyem la mandíbula a la nit (bruxisme), tenim menys energia i ens posem de mal humor o altres canvis de l’estat ànim, perdem la nostra capacitat de concentració. Hi ha impactes en els nostres altres sistemes, inclosos el cor, els pulmons, el reproductiu, el digestiu i l’immunològic.

 

I, la recerca més recent ara mostra que tenir el cap cap endavant afecte la capacitat del nostre cervell per a coordinar-nos, coordinar l’ús dels músculs i sentir el que està succeint.

Certament estem veient molt més d’això.

I, sens dubte, els majors contribuents són les llargues hores d’ús de l’ordinador, molt més ús de mòbils i tauletes, i les nostres vides cada vegada més estressants.

Com a quiropràctics, tot això és una gran preocupació per a nosaltres, i cada dia tenim més i més persones que venen a veure’ns, queixant-se exactament d’aquestes coses.

Però això és el que sabem: pel fet que l’estructura impacta en la funció, a mesura que treballem amb tu i veiem que la teva postura millora i l’estructura de la seva columna millora, no sols veu els efectes estètics, sinó que també comença a sentir i veure les diferències funcionals en la teva vida: somni, energia, estat d’ànim, hormones i funció cerebral.

Un parell de paraules d’advertiment:

  1. És important saber que no succeirà de la nit al dia. Sovint, els canvis posturals probablement van trigar anys a desenvolupar-se, cosa que significa que també portarà temps revertir-los. No obstant això, com més aviat millor comenci a treballar per a corregir-ho, més ràpid i fàcil serà fer-ho.
  2. Per a veure resultats reals, hauràs de fer alguns canvis en el teu estil de vida. Si segueixes amb la mala postura que et va portar aquí, continuaràs tenint problemes. Treballarem amb tu per a ajudar-te a passar menys temps amb el cap cap endavant (mirant cap avall als nostres mòbils o passant massa temps enfront dels nostres ordinadors). La incorporació d’exercicis correctius diaris també pot ajudar al fet que la teva postura canviï i aquest gep desaparegui més ràpid.

Som aquí per a ajudar. Realitzem una gran quantitat d’exàmens i proves exhaustius per a saber exactament com estàs i com està funcionant el teu cos. Usem tecnologia avançada per a analitzar específicament la teva postura, les corbes de la teva columna, la tensió en els músculs de la teva esquena i coll, i el nivell d’estrès del teu cos en general.

Ens prenem això de debò i som minuciosos i complets. I, amb aquesta informació, elaborem un pla d’atenció específic que està dissenyat per a ajudar-te específicament a millorar durant un període de temps.

Corregir aquestes protuberància, projecció o prominència en el coll i canviar la postura és definitivament un viatge, no un sprint. Amb dedicació i paciència es pot aconseguir una postura més saludable i alleujar molt de les molèsties que acompanyen a l’esquena encorbada. I, cosa que és més important, millori la teva qualitat de vida ara i en el futur.

 

**Moustafa, I.M.; *Diab, A.A. m.; Harrison, D.E. *Does *Forward *Head *Posture *Influence *Somatosensory *Evoked *Potentials *and *Somatosensory *Processing *in *Asymptomatic Young *Adults? J. *Clin. *Med. 2023, 12, 3217. https://doi.org/10.3390/jcm12093217

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *