Esport i cicle menstrual

Imagen de mujer realizando estiramientos y deporte

Creem de manera diferent d’acord amb els dons que se’ns donen en les quatre fases diferents del cicle menstrual. I quan combinem les nostres activitats amb el nostre talent, art i habilitat únics durant cadascuna de les diferents fases, podem aconseguir més i honrar els nostres cossos.

Planificar les teves activitats físiques al voltant del teu cicle menstrual pot ajudar-te a respectar els teus propis ritmes naturals i les teves fortaleses, per a viure més sana, més feliç i més equilibrada. En aquest article compartirem exemples d’activitats físiques que pots fer en acord amb l’estat de cos durant les diferents fases del teu cicle menstrual.

Durant la fase menstrual, és el moment de descansar i acceptar que pots parar, encara que el món continuï. Moure’s tranquil·lament sempre és recomanat, així que anar a fer caminades, *yin ioga, o estiraments pot ser beneficiós per a tu.

Durant la fase fol·licular, quan ja no sagnem i abans de l’ovulació, tenim una condició fisiològica excel·lent gràcies a l’augment dels estrògens quals afavoreixen la reparació muscular després de l’esforç físic. També som més atentes, concentrades i coordinades. Així que és el moment perfecte de fer exercici de força, i prova noves classes també.

Quan ovulem, se sent que és el moment amb més energia. Hi ha un pic en els nivells de *FSH (hormona estimuladora fol·licular) i *LH (hormona *luteinizante), per la qual cosa existeix la màxima capacitat de la sang per a saturar l’hemoglobina (essencial per al transport d’oxigen). És interessant prioritzar les activitats aeròbiques com ballar, caminar, córrer, nedar o entrenament *HIIT. A més, les classes en grups són excel·lents en aquest moment ja que connectar-se i socialitzar amb uns altres se sent bé.

Els primers 3 a 5 dies de la fase lútia sovint van acompanyats d’alts nivells d’energia i el teu exercici i dieta poden semblar-se molt a la fase ovulatòria. I després la progesterona es fa càrrec, *asi que hi ha un canvi de la manera energitzar a la manera relaxar-se. És el moment de reduir el pes de les manuelles i augmentar les repeticions per sèrie, fer un entrenament de resistència més llarg amb menys intensitat.

A vegades una disminució de la motivació i de les ganes d’entrenar es fan sentir, especialment per als qui pateixen síndrome premenstrual. Però no és necessari desconnectar-se totalment de l’entrenament donada la seva capacitat per a estimular l’alliberament de *endorfinas. Podries concentrar-te en exercicis que no requereixin massa energia: activitats que millorin l’elasticitat i promoguin la relaxació, com el ioga.

Important: estàs cremant fins a un 30% més de greix quan fas exercici en aquesta fase gràcies a la combinació d’estrogen i progesterona, i als canvis en el metabolisme. Així que no dubtis a menjar una mica més durant aquesta fase.

NO OBSTANT AIXÒ, si experimentes desequilibris hormonals, fatiga suprarenal o depressió: mantingui la sessió d’entrenament per sota dels 30 min. Els entrenaments més llargs esgotaran la teva energia, sobrecarregaran el teu cos i l’empenyeran a la manera d’emmagatzematge de greix.

Escolta i entén el teu cos!

Així tindràs energia durant tot el teu cicle, podràs utilitzar els millors recursos del teu cos per a mantenir-te saludable i millorar la teva condició física, sense sentir-te culpable perquè una setmana pots córrer una hora, i la següent només 30 minuts.

Si vols tenir consells més específics per a la teva salut, posa’t en contacte amb nosaltres!

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *