Dejuni intermitent i cicle menstrual

Dos mujeres desayunando quiropráctica Badalona

El dejuni intermitent és de moda des de segles. Els estudis demostren els seus beneficis amb el càncer, la pèrdua de pes i la resistència a la insulina, la inflamació i la depressió. Però és realment beneficiós per a tothom?

Avui parlem del dejuni intermitent per a les dones que tenen un cicle menstrual.

Algunes persones recomanen el dejuni per a les dones, d’acord amb el cicle menstrual, dient que pot ser excel·lent. La veritat és que no hi ha estudis que ho demostren. Que sigui perquè les dones som massa complexos a estudiar amb els canvis del cicle o perquè no som la prioritat, els estudis en els quals es basen estan fets amb homes, dones majors de 65 anus, i ratolins.

Si estàs sota un estrès constant i sofreixes fatiga suprarenal (que també afecta el teu nivell d’energia durant el dia, el teu somni, coordinació, salut hormonal i desitjos d’estimulants com el sucre i cafè), el dejuni (també en el moment equivocat del teu cicle) pot augmentar el cortisol de manera excessiva, empitjorant el teu nivell de salut i benestar.

Et conto una mica la meva història perquè he intentat moltes coses aquests últims anys, i vull que puguis entendre que no tinc idees fixes, que vaig comprovant i estudiant el que sembla ser el millor per a nosaltres, per a mi i per a l’entorn, el món.

He passat de ser totalment vegana a menjar carn cada dia una altra vegada, triplicant la meva ingesta de proteïnes, fent un dejuni intermitent prenent un cafè sol al matí i fent una setmana completa per any de dejuni amb només aigua, a menjar quan tinc gana, re aprenent a escoltar les necessitats i els missatges del meu cos.

En aquesta època, només escoltava el dolent de la carn vermella i del colesterol en els ous i el que té de bo el dejuni.

He tornat, per a millorar considerablement la meva salut, a menjar productes animals, però de millor qualitat i origen, i a menjar al matí sense prendre’m primer el cafè. He començat a tenir un millor ritme, un millor sono, mes energia, més força, millor rendiment esportiu, més claredat mental, i molt menys dolor al moment de tenir la regla. No he perdut pes amb el dejuni intermitent. M’encantaven els dejunis d’una setmana sencera, perquè la veritat, en tenir un cos amb pocs reforços i diferents tipus de químics en acció, és com si estigués surant en un núvol. Dormia millor perquè el meu cos no treballava en digerir, però és l’única cosa canvio que jo, personalment, he notat. Això és la meva experiència amb el veganisme i el dejuni (de moment).

Aquí et poso el que he trobat sobre el tema del dejuni d’acord amb les fases del cicle menstrual, perquè al final, penso que cadascuna hem d’intentar diferents opcions i fer-nos la nostra pròpia opinió sobre el que realment funciona amb nosaltres.

Però si us plau, en aquest procés necessites estar atenta als missatges del teu cos, i no confondre signes de supervivència amb nivells d’energia i concentració sans. I a més, hi ha realment maneres de dejunar que poden perjudicar el teu cicle, així que continues llegint per a consells.

Si decideixes dejunar durant el teu cicle menstrual, la setmana posterior als teus períodes fins a l’ovulació podries dejunar entre 12 i 17 hores, així com la setmana posterior a l’ovulació.

Al voltant de l’ovulació i durant els últims 10 dies del teu cicle, deixa de dejunar totalment, o mai més de 12-15 hores.

Durant la fase fol·licular, després de la teva ovulació, el teu cos està creant mes endometri i necessita l’hormona progesterona (a vegades moltes dones no tenen prou) per a preparar-te a créixer un beu, que hi hagi fertilització o no. Per això el teu metabolisme serà diferent en aquest moment, i la teva temperatura basal augmentarà, i tu necessitaràs veritablement menjar 200-300 *Kcal més *cas cada dia. És molt important, ho necessites.

També t’aconsello jo de menjar al matí en aixecar-te, sempre, i de deixar de menjar més primerenc durant el dia. Mai presa un cafè sense menjar al matí, això només augmentarà de manera tremenda el teu nivell d’estrès corporal. El teu cos necessitarà més energia que el que penses que li dones amb el cafè, només per a combatre i adaptar-se a l’estrès que li dones.

Si no saps quan ovules, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres perquè et donem algunes pistes que t’ajudin a reconèixer aquests dies.

A altre, podrem compartir més sobretot aquest tema i seguir amb tu la teva experiència i els canvis que viuràs, per a ajudar-te de manera més especifica.

Si ja no tens més la regla, també contacta’ns per a informació específica.

I mai dubtis en el poder d’un sistema nerviós lliure d’interferències i de l’atenció al teu poder interior de dona.

Margot i L’equip Pura Vida

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *