Trobar i mantenir la motivació

Imagen con el texto Yes you can escrito en la arena de la playa motivación Quiropráctico Badalona

Sens dubte, és una de les coses més difícils d’aconseguir, però cal que tinguis en compte que, si no hi ha “ganes” de millorar, res millora.

És freqüent que la motivació no duri, que sigui efímera, que aparegui per moments, que es vagi sense que la tirin o que no arribi quan se’n digui.

Però això no significa que hagis d’encreuar els braços i buscar excuses per a no fer realitat els teus somnis.

Per a poder aconseguir les teves metes, has de trobar la motivació diàriament i per a això, pots tenir en compte aquests consells:

-Finalitza les tasques més difícils primer. Quan armis la teva agenda amb les activitats més importants del dia, anota primer per a fer les més complicades o les que et portin més temps o esforç. Una vegada que l’acabis, et sentiràs molt més alleujat, elevaràs la teva autoestima i la resta de la jornada tindrà “un altre sabor”, fluirà d’una altra manera, estaràs més motivat.

-Sigues entusiasta. Si pots estar entusiasmat amb una tasca en particular, pots estar-ho amb totes. Feix la prova, pensa que aquesta activitat et permetrà aconseguir un bé superior, per exemple. Visualitza la felicitat que sentiràs quan finalitzis la teva jornada laboral, quan et felicitin pel teu informe, quan ratllis totes les arracades de l’agenda, etc. Imagina l’èxit o la concreció dels teus somnis a través del teu treball.

-Obtingues resultats i festeja’ls. Cada vegada que aconsegueixis alguna cosa, tindràs més voluntat per a seguir endavant. Quan ganes, reps una felicitació, aconsegueixes una nova ocupació o client, quan compleixes els teus objectius professionals, etc. És moment de celebrar. No dubtis a anar a sopar amb la teva parella, ajuntar-te amb els teus amics per una copa, donar-te un gust, comprar-te alguna cosa que tant volies, etc.

-Coneix quines són les raons per les quals desitges aconseguir cada cosa. En una de les parets de la teva habitació o de la teva oficina, penja un gran cartell on estiguin anotats tots els teus somnis i metes. Així, cada vegada que et sentis aclaparat, angoixat, deprimit, cansat o sense ganes de res, aquestes imatges o paraules seran les que et brindin alè i t’animin a seguir. No perdràs l’enfocament ni la direcció del teu camí.

-Compara’t amb tu mateix. Mai amb els altres. Cada persona té les seves metes i els seus assoliments, per això si vius analitzant els teus èxits o fracassos en relació als d’uns altres, et sentiràs frustrat o desmotivat, sempre hi haurà gent que hagi aconseguit més coses que tu, però això no t’ha d’importar.

L’enfocament ha d’estar sempre en tu mateix, reconeix el que has aconseguit, anima’t a continuar, felicita’t per les teves proeses, etc.

-Diverteix-te. Cadascuna de les tasques o activitats que realitzes per dia tenen alguna cosa de divertit i especial. Pot ser tot un repte trobar-lo en algunes situacions, però sense dubtes, el trobaràs. Això et servirà per a no “patir” la teva ocupació ni un gran llibre que hagis d’estudiar, tampoc les feines de casa o anar al gimnàs si no t’agrada.

-Actua sempre com si tinguessis motivació. Realment funciona que les teves accions siguin les mateixes quan estàs motivat i quan no, perquè després d’alguns minuts et sentiràs realment entusiasmat. Posa música moguda i divertida, vesteix-te amb colors clars i cridaners, tingues sempre un somriure en el teu rostre, mou-te com si ningú estigués mirant-te, assumeix una postura entusiasta, mentó a dalt, esquena alçada i a seguir!

-Pensa sempre en els beneficis. Tal vegada no estàs gaudint de la teva ocupació, però tingues en compte que aquests diners que reps t’està ajudant en altres qüestions, com pagar el teu pis, estalviar per a les vacances, saldar deutes, comprar-te el que t’agrada, etc. I veu una mica més enllà, imagina que l’esforç que fas avui serà més valorat demà, quan hagis complert els teus objectius.

En lloc de pensar en el difícil que pot ser alguna cosa, millor recorda per què l’estàs fent, què és el que et permetrà aconseguir, quina és la teva motivació enfront de tot, sense dubtes això t’energitzarà immediatament.

Carmen

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *