Nutrició, cortisol i dejuni

foto de un jiven realizando un desayuno sano y equilibrado

Si et sembla que el teu cos està dient NO al esmorzar cada matí, pot significar que les hormones de l’estrès estan suprimint els senyals de fam. La veritat és que no tenir gana al matí no és un signe d’excito o llibertat. És un signe important de desequilibri hormonal i una alarma del teu cos que has d’escoltar. El teu cos t’aquesta demostrant que no funciona correctament. Perquè un cos que té tots els nutrients que necessita per a funcionar continuarà treballant bé, donant-te els missatges normals de fam al matí per exemple, o manejant bé els nivells d’hormones per a ovular cada mes i viure el període sense dolor.

La presència constant d’hormones de l’estrès sovint afecta la digestió, la funció tiroidal, la desintoxicació, el control del sucre en la sang (el cortisol augmenta la resistència de la insulina), el somni, les hormones del sistema reproductiu i més.

Prendre un esmorzar equilibrat i sa dins de l’hora de despertar és la millor manera de disminuir l’estrès, controlar el sucre en la sang i equilibrar les nostres hormones.

Així que cada matí, dins d’una hora després que et vas despertar, esmorza alguna cosa amb proteïnes, ben bé 20-30g per a ajudar a controlar els nivells de sucre tot el dia (ous, pernil, formatge, skyr…).

També per a ajudar a controlar els nivells de cortisol, si us plau deixa de prendre el teu cafè com a primera cosa al matí. Amb l’ estomac buit , això augmentés de manera impressionant l’estrès del teu cos. En el seu lloc, begui el teu cafè després d’haver menjat la teva proteïna animal i greix de qualitat en l’esmorzar (alvocat, nous, oli d’oliva…).

Et puc jurar que no és tan difícil com ho penses. Jo també només prenia cafè al matí abans, i no tenia gana. Però a poc a poc, escoltant mes els missatges profunds i amagats del meu cos, he canviat aquest mal hàbit, en un bo, i mai més el canviaré, perquè m’ajuda de veritat amb el meu nivell d’energia durant tot el dia, la meva concentració, la meva capacitat a funcionar, i el meu cicle menstrual, en el qual he pogut veure una disminució considerable de dolor. Tot això, només, al final, en ajudar el meu cos a tenir menys estrès, i més nutrients per a tenir millor nivells d’hormones.

També per a ajudar a mantenir un millor nivell de sucre en la sang pots menjar de 5 a 6 vegades al dia, en quantitats més petites, però amb major freqüència.

En aquest article hem compartit molta i molt bona informació per a ajudar-te a millorar considerablement la teva salut. En controlar el nivell de cortisol gràcies a com i quan menges, pots millorar meravellosament molts aspectes del teu dia a dia.

Segueix els nostres articles setmanals, perquè aviat podràs llegir més sobre el dejuni intermitent i els seus beneficis i riscos.

 

Prova aquests petits canvis i fes-nos saber qualsevol canvi que hagis notat.

Segur que hi hauràn canvis positius!

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *