Com em puc sentir després d’un ajust quiropràctic?

En el moment en que es fa un ajust i es corregeix una subluxació (vèrtebra desplaçada), queden afectades centenars de funcions i activitats del cos. A mida que es normalitza el flux dels impulsos dels nervis, el cos comença a renovar-se i a reconstruir-se. 
Després d’un ajust, cada persona pot experimentar diferents sensacions: pau i relax, que pot durar la resta del dia i tenir com a resultat final un son profund i reparador, relaxació, sensació relaxant que flueix cap a diferents parts del cos, molta energia que permet fer el treball del dia amb agilitat, primers alleujaments (els símptomes tendeixen a desaparèixer). Els ajusts donen els primers resultats i no es noten altres efectes secundaris. Incomoditat o dolor, sensació desagradable com tiretes o dolor.
Les causes d’aquestes sensacions són que els nervis comencen a enviar impulsos o energia a tot el cos, donant una sensació d’eufòrica exaltació. Això també pot passar a mida que s’allibera la tensió que el cos ha tingut durant molt temps.
Un ajust provoca una desintoxicació del cos. L’ajust allibera toxines que poden generar molèsties tals com mal de cap, plor, una mica de febre, sensació de somnolència,… Al fer un ajust, tornem a posar la musculatura de la columna en la seva posició correcta. Aquesta musculatura ha estat funcionant incorrectament i pot estar en un estat de debilitat. Aquesta falta de costum pot provocar dolor, rigidesa o inclús tiretes. Un cop enfortida la musculatura aquestes sensacions desapareixeran.
Algunes vegades, els nervis han estat obstaculitzats durant anys per una subluxació. Al fer l’ajust tornen a recuperar-se, adquireixen sensibilitat i, en alguns casos, reapareix el mal de velles lesions. Aquest fenomen es conegut com retracció. La retracció forma part de la curació, i, per tant, és necessària i desitjable dins del procés curatiu.
És important recordar que els beneficis d’un ajust són molt més grans i profunds que les sensacions que puguem sentir. En el moment de l’ajust milloren els impulsos nerviosos de tot el cos (cor, pulmons, articulacions, ulls, cervell,…). No existeixen obstacles a la xarxa del sistema nerviós i tot el cos se n’està beneficiant.
1 comentario
  1. Helena Homs
    Helena Homs Dice:

    De vegades el cos es posa en funcionament després de molt temps estancat i s'alliberen toxines que poden generar un malestar a la fase inicial dels ajustos però és la senyal que el sistema respon i que el cos ha iniciat el procés de recuperació. No us estranyéssiu pas, confieu en que el vostre cos s'ha activat!

    Responder

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *