Paternitat Part II – El part

Imagen familia parto natural

EL PART

Estem ja al març i *Susi acaba d’acabar de treballar en la nit del 28 de febrer. Amb l’estrès del treball ja alliberat va notar canvis en el seu cos. Va sentir les primeres contraccions i es va sentir febril i una mica malalta. Com vam aprendre en el curs de preparació al part, aquests podrien ser els primers signes que el prepart podria haver començat. Vam mantenir informades a les nostres llevadores i *doula sobre els canvis i els demanem consell sobre què fer. Ens van dir que estarien llestes per a venir si les coses es posaven més serioses. *Susi es va quedar aquest dia a casa, jo vaig ser a la nostra reunió setmanal de l’equip i després a cuidar de *Lia. Ens vam anar aviat al llit perquè *Susi no se sentia molt en forma.

L’endemà vaig portar a *Lia a la guarderia i vaig arreglar que *Lia pogués quedar-se més temps aquest dia, i després em vaig anar a treballar. Sempre donant un cop d’ull al telèfon per si hi havia alguna novetat o canvi amb *Susi. En la meva pausa per a menjar comencem a mesurar les contraccions a mesura que es feien més regulars i intenses. Havia de decidir si tornava al treball aquesta tarda o em quedava a casa. Decidim que em quedés a casa, així que vaig haver de preguntar-li a *Margot si podia fer-se càrrec espontàniament del meu torn, ja que *Nimrod s’anava de viatge a Alemanya aquesta tarda. Afortunadament, *Margot va tenir temps i se’n va anar a Badalona per a ajustar la nostra comunitat.

Continuem controlant les contraccions i, a mesura que es feien més i més regulars, ens vam posar en contacte de nou amb el nostre equip de parts i es van posar en camí cap a nosaltres. *Susi respirava mentre arribaven les contraccions i jo preparava el menjar i els *tentempiés. A les 16.15 van arribar la nostra llevadora i la *doula. La *doula i jo preparem el saló, vam enfosquir l’habitació i preparem i omplim d’aigua la piscina de parts. La llevadora va pujar amb *Susi per a comprovar els sorolls cardíacs del bebè i la dilatació.

Quan la piscina va estar plena, *Susi va tornar a baixar i es va ficar en ella. L’aigua calenta va alleujar el dolor de la contracció i la va fer sentir-se més còmoda. La nostra llevadora va continuar prenent i motivant perquè continués respirant durant les contraccions. Jo estava fos de la piscina agafant a *Susi de la mà i donant-li alguna cosa de beure entre contracció i contracció. Al cap d’una hora *Susi va tenir la sensació de començar a empènyer, però se sentia més forta dempeus mentre estava fos de la piscina (en la seva imaginació volia donar a llum en la piscina). Jo la vaig secundar estabilitzant-la i posant-me a la gatzoneta amb ella. Després de moltes contraccions empenyent, la nostra llevadora va decidir continuar asseguda en el vàter, la qual cosa va ser una gran idea, ja que *Susi sentia més força per a donar a llum.

I de sobte va sortir el cap i en dues empentes més va néixer el nostre petit a les 19.*06h, agafat per la llevadora en el lavabo de convidats, l’habitació més petita del pis. Estàvem directament plens d’alegria i amb el cor caldejat per a donar la benvinguda al nostre Charlie *Vitus a la terra. *Susi va ser guiada directament al sofà per la llevadora i Charlie va ser posat sobre el seu pit per a tenir contacte directe pell amb pell. Charlie va començar a prendre’s i ens vam posar molt contents. Al cap d’una estona tenia a Charlie pell amb pell sobre el meu pit i gaudia de les manyagues amb el meu fill. Al cap de 15 minuts va néixer la placenta i vaig tallar el cordó umbilical quan es va posar blanc. Vam posar la llista de reproducció de festa, ho celebrem i demanem *sushi per a donar la benvinguda a Charlie. L’equip de part es va encarregar de *Susi que tot estigués bé i va mirar i va pesar a Charlie. Després d’una ràpida neteja, ens vam posar en contacte amb la mainadera perquè portés a *Lia a casa. Afortunadament, va poder emportar-se a *Lia espontàniament. *Lia va arribar a les 22.30 per a conèixer al seu germanet. De sobte hi havia un bebè, o en les seves paraules és “el seu bebè”. El primer contacte va ser lent i amb molta cautela, ja que ella realment no podia entendre el que està passant, ja que hi ha un bebè, així com les llevadores i la *doula a altes hores de la nit. Després de mitja hora *Lia ja volia abraçar i sostenir a Charlie i no ho va deixar anar.

Aclaparats pel que acabem de viure ens quedem tots adormits en el nostre sofà llit a la 1.30 de la matinada.

En definitiva, un somni fet realitat en tenir aquest meravellós i encantador part a casa envoltats d’amor i suport. Moltes gràcies al nostre equip de part *Krishinda, Erika i Pilar, a *Nimrod per la seva cura i preparació durant tot l’embaràs, a *Margot, *Yelmy i Carmen per adaptar-se als canvis espontanis i ser un gran suport, a Jana, *Adri i Claudia per cuidar de *Lia tot el dia, i finalment, però no menys important a *Susi per fer un treball increïble donant a llum al nostre meravellós fill Charlie.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *