Connexió física i energètica de l’úter i de la gola

Que sigui a través de la medicina xinesa o de la comprensió de l’anatomia dels fàscies o del sistema nerviós, és certa l’existència d’una connexió entre el coll uterí (clatell) i la laringe, així com la connexió entre les cordes vocals i el sòl pelvià. Sí, els nostres òrgans reproductius estan vinculats anatòmicament, energèticament i *neurológicamente als nostres òrgans vocals.

En aquest article, hem decidit compartir-vos algunes formes senzilles d’usar la veu o la relaxació de la mandíbula per a reduir la tensió en l’úter, el coll uterí, la vagina, la vulva i el perineo. A vegades pensem que el nostre sòl pelvià necessita estar fort amb un gran poder de contracció per a mantenir una bona postura, i prevenir la incontinència per exemple. Però molts traumes i tensions s’assenten i es queden en aquesta preciosa regió. Moltes dones podrien beneficiar-se d’exercicis per a relaxar-la, més que exercicis per a enfortir-la.

Energia:

Mentre que el teu úter és el centre de la teva intuïció, i moltes emocions s’emmagatzemen allí, la gola és el centre de l’expressió. És important expressar-se, cantar, fins i tot cridar, per a alliberar i processar les emocions que han quedat enterrades. Però, sobretot, és crucial que acceptis escoltar-te a tu mateixa. Observa les respostes del teu cos durant aquest procés i dona-li la benvinguda al que ve.

Permetent-nos fer so, treballar a través de les pors i resistències que puguin sorgir en expressar els nostres veritables desitjos i poder, curem els traumes que estan emmagatzemats en l’úter, el clatell, la vagina, la vulva i el sòl pelvià.

Fàscies:

Quan experimentem desconnexió, endormiscament i fins i tot dolor en la zona de l’úter, és interessant relaxar la mandíbula, ja que els músculs del sòl pelvià estan connectats a la mandíbula a través de fàscies. En relaxar la mandíbula, pots relaxar i suavitzar els músculs tibants del teu sòl pelvià.

Neurologia:

El nervi vague forma part del sistema nerviós parasimpàtic, el que intervé en el descans, la relaxació, la reparació i la digestió. El nervi vague és estimulat per diversos mitjans, com la respiració diafragmàtica i la vocalització. I com el nervi vague també innerva l’úter, entenem que cantar pot ajudar a disminuir la tensió en l’úter.

Un ajust quiropràctic ajuda a reequilibrar la funció del nervi vague, ajudant amb els processos citats a dalt. Millor descans, somni, digestió, i menys dolor de regla són comentaris que rebem d’algunes de les nostres pacients.

Mai dubtis en el poder del teu cos i de la quiropràctica!

Atreveix-te a expressar-te i prendre espai, allibera la grandesa del teu sagrat femení, connecta amb la teva força i la teva vulnerabilitat, accepta’t plenament.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *