Les 4 fases del cicle menstrual

imagen de 4 árboles en las 4 estaciones

El cicle menstrual és un reflex perfecte de les estacions.

Durant tot un any, podem veure els canvis que es produeixen en el nostre voltant en la naturalesa: després de la neu, és el torn de les flors per a sorprendre’ns, després arriba la calor del sol d’estiu i, finalment, les fulles dels arbres tornen al sòl.

Cada dona té l’oportunitat d’experimentar aquestes quatre estacions internes durant cada cicle menstrual. Aquests canvis en les estacions internes es deuen a quatre hormones alliberades pel cervell i els ovaris.

El primer dia del cicle correspon al primer dia de sagnat: la fase menstrual és el teu hivern interior. La sang menstrual té propietats antibacterianes i antimicrobianes, però també “anti-males-energies”. Així que també és el moment d’alliberar tot el que ja no vols: pensaments negatius, records dolorosos, estrès, tensions… És hora de tancar-te en tu mism@ i descansar, sense jutjar-te i sense penedir-te.

Després arriba la primavera amb la fase fol·licular. Ens despertem, volem sortir, gaudir del clima temperat, en preparació per a l’ovulació. La nostra intuïció és cada vegada més forta, i guanyem claredat. És hora de fer nous compromisos i provar una cosa nova com anar a aquesta nova classe de ioga, i planificar la nostra vida per als esdeveniments que s’aveïnen. També és un moment per a imaginar la teva vida perfecta i somiar-la.

 L’ovulació és el moment més important del cicle, senyal de bona salut. Aquest és el teu estiu interior. Pots sentir-te més *abiert@ als altres i la teva vida social sol estar en el seu apogeu durant aquesta fase. Aquest és el moment de planificar converses importants (entrevista de treball, sol·licitud d’augment de sou, presentació oral…).

A més, l’hormona estrogen augmenta al màxim i ens ajuda a tenir una pell més sana i radiant, així com uns ulls que brillen i uns pits que es tornen més ferms i voluminosos.

Generalment ens sentim més viv@s i conectad@s amb la nostra vitalitat i sensualitat.

L’última fase del cicle és la fase lútia, és tardor i és hora de planificar la hibernació: les regles estan arribant. Podem centrar-nos en nosotr@s mism@s i manifestar els nostres desitjos. L’hormona progesterona s’ha incrementat i actua com un antidepressiu natural, ajudant-nos a dormir millor.

Durant aquesta fase les emocions es poden sentir de manera més pronunciada, convidant-nos a escoltar-nos de veritat i més profundament.

Planificar al voltant de les teves estacions pot ajudar-te a realitzar-te plenament, a respectar la teva poderosa intuïció, els teus propis ritmes, els teus desitjos i les teves fortaleses, per a viure més sant@, més feliç i més equilibreu@!

Margot

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *