Els Beneficis Perduts

Foto de una familia sentados en un bosque

Record quan era nen i passava els meus anys amb la meva família estesa al poble. Era un escenari completament diferent del ritme agitat de la vida urbana en la qual vivim ara. En el nostre petit poble, tots érem part d’una gran família, on cosins, ties, oncles i avis estaven sempre a prop, llestos per a brindar suport i cura.

Els dies estaven plens de riures i jocs, però també de lliçons valuoses que no s’aprenen en cap altre lloc. Créixer en aquest entorn em va ensenyar la importància de la comunitat i el poder de la cura col·lectiva.

Ara, mentre reflexiono sobre aquests moments, m’adono dels beneficis perduts dels entorns tribals en la criança dels nens. Aquí hi ha algunes coses que trobo a faltar:

Imagina’t créixer envoltat d’una família estesa que t’estimen i et cuiden, on tots es preocupen per tu com si fossis el seu propi fill. Aquesta xarxa de suport comunitari és inavaluable, i és una cosa que molts de nosaltres hem perdut en la nostra vida moderna i aïllada.

Recordo les històries que la meva àvia solia contar-nos sobre les nostres tradicions familiars i culturals. Aquestes històries no sols ens connectaven amb el nostre passat, sinó que també ens ajudaven a entendre qui érem i d’on veníem.

I després està el modelatge de rols i apoderament. Veure a tots en la comunitat assumint diferents responsabilitats i liderant amb força i determinació em va ensenyar molt sobre el que significa ser fort, resilient, i una part significativa en la teva comunitat.

Però potser el més important de tot era el sentit de pertinença i connexió que sentia cada vegada que estava amb la meva família estesa. Saber que pertanyia a una cosa més gran que jo mateix em va donar una sensació de seguretat i estabilitat que encara trobo a faltar fins al dia d’avui.

I, no sols connectat amb els éssers humans, com també connectat amb tot voltant: els animals, la naturalesa, la terra, el clima. Sentir-me profundament part d’una gran comunitat connectada de tots.

Em pregunto com tots podríem beneficiar-nos en incorporar més els elements de vida comunitària i suport familiar estès en les nostres vides modernes. En criar als nostres fills en comunitat, no sols els brindem una xarxa de seguretat i suport, sinó que també enfortim el teixit de la nostra societat en el seu conjunt.

Així que tal vegada és hora de tornar a crear més les nostres comunitats al voltant i redescobrir la bellesa i la resistència de tot l’entorn.

Perquè al final del dia, tots necessitem una mica de cura i suport col·lectiu per a florir i prosperar en la vida.

Pura Vida Badalona

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *