El teu increïble i meravellós sistema immunològic complexe!

Imagina qualsevol de les ciutats medievals: per mantenir-se fora de perill i prosperar, era absolutament necessari tenir diverses formes de defensar-se de les amenaces externes. I, al igual que aquest poble medieval, el nostre cos també necessita tenir un sistema per a defensar-se de les amenaces. Aquest és el nostre sistema immunològic, i aquest sistema increïblement complexe funciona sorprenentment bé gràcies a la nostra Intel·ligència Innata.

Viure de la manera més sana depèn del fet que la nostra Intel·ligència Innata coordini i organitzi el nostre cos. Aquesta intel·ligència ha estat aprenent, adaptant-se i desenvolupant la seva capacitat per a fer-ho durant milions d’anys. Per a mantenir-nos saludables, coordina les defenses del nostre cos contra les amenaces externes de diverses formes. Sense aquesta bella i complexa resposta, fins i tot un tall molt petit d’una estella de fusta o un refredat regular estacional podrien ser fatals!

La intel·ligència innata utilitza glòbuls blancs (leucòcits) a tot el cos per a ajudar a eliminar les toxines i les deixalles de les cèl·lules. Els leucòcits són com a guàrdies de seguretat, mentre es mouen pel cos, estan atents a coses sospitoses, com a antígens de microbis i patògens. Una vegada que sona l’alarma, s’activa la resposta immunitària més completa del teu cos.

Però això no és tan simple. Hi ha tants diferents tipus d’amenaces, que la nostra resposta immunològica ha de ser enormement adaptable; és per això que depèn de molts diferents tipus de leucòcits per afrontar les diferents amenaces, de diverses maneres.

En general, hi ha dos tipus de leucòcits:

1 – El primer tipus circula pel cos i destrueix la cèl·lula estranya, quan es troba amb ella, consumint-la. En aquesta cas després sona l’alarma sobre l’invasor exacte que acaba de destruir.

Ara el segon grup de cèl·lules escolta l’alarma i es posa a treballar.

2 – Aquest segon grup es subdivideix en dos:

Cèl·lules T, que corren cap al punt de l’infecció, per a eliminar-la, i les cèl·lules B (i les cèl·lules T auxiliars) que prenen la informació exacta sobre l’invasor (l’antigen) i produeixen anticossos específics. Els anticossos es fabriquen específicament per a aquest antigen i, quan s’uneixen a ell, el destrueixen.

Aquí hi ha un altre pas sorprenent: la teva intel·ligència innata fa canvis en el teu cos per a ajudar-lo a destruir els invasors. Aquests són canvis específics i deliberats que succeeixen per una molt bona raó; augmentar la temperatura del teu cos, fins a un punt que no els agrada als bacteris i ni els virus. I causa inflamació, amb un líquid que ajuda al fet que les cèl·lules immunitàries flueixin i eliminin la infecció.

És possible que per l’escalfament i la inflamació no et sentis còmode, però són parts importants de la nostra curació. Per tant, la propera vegada que tinguis febre i et moquegi el nas, pensa en el teu increïble sistema immunològic en acció.

I digues: Gràcies.

Sense ell series un desastre caldós, enganxós i calent totalment diferent!

El nostre sistema immunològic també té una memòria a llarg termini del que ha anat trobant naturalment i de com eliminar-ho, de manera que la propera vegada que es trobi a aquest invasor, sabrà respondre de manera ràpida i efectiva. Així és com la majoria de les persones que han estat exposades a una malaltia es mantenen immunes per tota la vida, com la varicel·la.

Totes aquestes meravelloses i complexes respostes són part de la increïble forma en què la nostra Intel·ligència Innata coordina els nostres cossos, brindant-nos salut, mantenint-nos vius i en el nostre millor moment, cada segon dels nostres dies.

Què meravellós ets! complexe i increïble!

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *