Descobreix el ritme infradiano per a optimitzar els cicles del teu cos

La majoria de nosaltres hem sentit parlar del ritme circadiari, el cicle biològic natural de 24 hores que regula principalment els patrons de somni. Tant homes com dones estan subjectes a ella. No obstant això, les dones també estan subjectes a un altre ritme biològic anomenat “segon rellotge” del cos: el ritme infradiano.
En poques paraules, els ritmes infradianos són cicles biològics naturals que duren més de 24 hores, com… el cicle menstrual! Això pot variar de 21 a 35 dies.

Les diferents hormones alliberades al llarg del teu cicle menstrual creen el ritme infradiano: l’estrogen i la progesterona s’alliberen en diferents moments del cicle per a crear els processos d’ovulació i menstruació.

Encara que l’efecte més notori del teu ritme infradiano sigui probablement el teu període, les hormones del cicle menstrual influeixen en multitud de sistemes: digestió, immunitat, pell, creativitat, limfa, metabolisme, energia…

Una desorganització en el teu cicle infradiano pot provocar efectes secundaris físics i mentals, comunament coneguts com a síndrome premenstrual, com ara: bateria baixa, dolor de pit, enrampades, canvis d’humor, maldecaps, augment de pes, retenció d’aigua…

  • Treballar amb el teu ritme infradiano es tracta de comprendre el teu cicle únic.
  • Comprendre la correlació entre el ritme infradiano i el metabolisme pot ajudar-te a triar els aliments i l’exercici que millor satisfacin les necessitats del seu cos.
  • La planificació al voltant del teu ritme infradiano pot ajudar-te a maximitzar els teus pics d’energia i obtenir el descans que necessita quan el teu cos està llest per a un temps d’inactivitat.
  • En parar esment al teu ritme infradiano, pots començar a trobar més equilibri i tranquil•litat en tots els aspectes de la teva vida.
  • Perquè puguis viure una vida més sana, feliç i equilibrada.

Estigueu atent@s per a aprendre més sobre les quatre fases del cicle menstrual i contacta’ns per a obtenir informació més detallada!

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *