Deixar d’estar irritable i frustrat

foto de una pareja, que está paseando con un cochecito de bebé, discutiendo.

Alguna vegada has sentit la sensació que les petites coses poden afectar directament el teu estat d’ànim i el teu benestar?

Pot succeir en el treball, a casa o en qualsevol altre lloc. Però què ens torna irritables i frustrats? Per què a vegades som més sensibles a l’estrès o a diferents situacions?

Jo, com a pare de dos fills, he notat aquestes sensacions a vegades. Especialment, quan es tracta de paciència amb els nens, quan no es fiquen al llit o no pots seguir les rutines habituals.

Moltes vegades, durant aquest període noto que tinc molts pensaments al mateix temps. Que fer, llar, gaudir del temps amb els nens i l’esposa, trobar temps per a mi. Tot això també pot crear estrès intern, estrès que afecta el nostre cos i la seva manera de funcionar, processar molts pensaments i al final allunyar-te d’estar connectat amb tu mateix.

Realment vaig subestimar ser pare de dos fills. I amb això trobar temps per a mi i seguir les meves pròpies rutines. El que m’ajuda en aquest punt és programar profundament la meva setmana i posar en ella tots els aspectes importants. Horaris de treball, temps en família, llar, compres, rutines, temps per a mi, a més d’ajustar-me periòdicament.

Un cos ben adaptat ajuda a la capacitat interior per a resistir i adaptar-se a l’estrès amb major facilitat. Conduint a un sistema nerviós regulat, ajudant a mantenir la calma i la concentració en moments frustrants i estressants. Estar pendent d’aquest horari per a saber què prioritzar durant aquesta setmana.

Et sentiràs més segur i en pau dins de tu, a més de brindar-te algun tipus de rutina. A més, és important fer les coses que t’apassionen en la vida i aprofitar aquests moments per a tu.

Clar, hi haurà moments en els quals poden passar coses com que un nen passi per una infecció, li surtin les dents o altres afeccions, per la qual cosa cal reaccionar de manera espontània i adaptar-se a la situació.

Com m’apassiona cuidar als pares per a ajudar-los a ser la seva millor versió i gaudir al màxim la seva vida com a pare i com a família, realment vaig veure molts canvis en els pares que s’adapten regularment per a reconnectar-se amb si mateixos i amb veure un augment en la seva capacitat de resistència a l’estrès, la qual cosa condueix a una major harmonia, millors decisions per a ells i la família, una major qualitat de vida i, en general, gaudir dels petits moments de la vida sense estressar-se, frustrar-se o irritar-se quan les coses no funcionen. Anar pel camí que vulguem.

Tens el poder dins de tu per a canviar la teva vida ara per a millor, ja que mereixes una vida meravellosa.

Lukas.

 

Equip Pura Vida Badalona

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *