El restrenyiment i el cicle menstrual

Imagen de mujer sentada en el WC

Se t’infla la panxa en determinats moments del teu cicle? Sofreixes de diarrea o restrenyiment?  Les hormones sexuals també juguen un paper en la salut intestinal.

De fet, la progesterona i l’estrogen, les dues principals hormones sexuals femenines, tenen un impacte en els músculs del nostre sistema digestiu. Durant la primera meitat del cicle, l’estrogen aconsegueix el seu punt màxim i és l’hormona dominant. Augmenta les contraccions dels músculs dels intestins, per la qual cosa a vegades pots experimentar diarrea, especialment en el moment de l’ovulació.

Al final del cicle, just abans de la menstruació, la progesterona augmenta i ajuda al fet que els músculs dels nostres intestins es relaxin, reduint així el moviment natural dels intestins, per la qual cosa pot ser la causa del restrenyiment. També pots sentir-te ple, inflat i amb gasos. A més, l’esfínter superior del tracte digestiu es relaxa i, per tant, pot provocar-te acidesa estomacal. A penes t’arriba la regla, tens una disminució important d’aquestes dues hormones, la qual cosa moltes vegades torna a entorpir el teu trànsit intestinal.

Si experimenta aquests símptomes, podria ser completament normal i a causa del teu cicle menstrual. Si persisteixen o són massa severs, alguns canvis en la teva dieta i activitat física podrien ajudar-te a regular-los.

Si tens alguna pregunta, no dubtis a visitar-nos per a comentar-la!

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *