El poder de l’amor

 

foto de mujer abrazándose a si misma quiropráctica Badalona el poder del amorTendim a imposar-nos un ritme frenètic, entre el treball i altres obligacions diàries. A vegades oblidem la importància de compartir moments de qualitat amb les persones que estimem, ja sigui la nostra família, els nostres amics, els nostres fills o la nostra parella. A vegades, prendre’s un temps per a un mateix és encara més preciós. Ens diem que tindrem temps més tard. Però el moment més important és avui.

Escolta al teu cos i a la teva Intel·ligència Innata, que et comunica constantment el que el més et convé. Si és hora de prendre un descans, és avui, no el pròxim cap de setmana.

Si el teu cor et parla i et demana que facis aquestes coses que són tan valuoses per a tu, i només per a tu, llavors *házlo! Fer les coses que et porten alegria amb més freqüència és primordial. No hi ha res egoista a cuidar d’un mateix. Com més vives en harmonia amb tu mateix, escoltant el teu cor, vivint les teves passions i seguint els teus valors, més feliç i realitzat seràs.

** L’amor, cap a un mateix o cap als altres, ens manté sans.

El Doctor Japonès *Masaru *Emoto va tenir la idea de fer el següent experiment: sotmetre l’aigua a emocions, intencions, sons i paraules i després observar el seu impacte en l’estructura dels cristalls d’aigua congelada. Va descobrir que per la vibració que emeten, fins i tot paraules simples escrites en paper com a ‘odi’ o ‘amor’ presentades a l’aigua, canvien específicament la forma dels cristalls, i només aquells que han rebut amor són altament organitzats i simètrics, amb formes complexes.

Els humans es componen de més del 60% d’aigua, així que imagina l’impacte que les paraules poden tenir en les nostres cèl·lules.

** Les paraules són una arma poderosa per a sentir-se bé i ajudar a uns altres a sentir-se bé. Poden transmetre bondat, alegria, compassió i amor.

ABRAÇAR també desencadena un munt de reaccions químiques positives en el nostre cos:

– secreció de *endorfinas (hormona de la felicitat): hormones que actuen sobre el dolor, i a més provoquen una sensació de relaxació i benestar, reduint considerablement l’estrès i alleujant la tensió;

– secreció d’oxitocina (hormona de l’amor): redueix l’estrès i l’ansietat en reduir els nivells de cortisol, redueix la pressió arterial i proporciona una millor tolerància al dolor;

– secreció de serotonina i dopamina que regulen l’estrès i actuen com un sedant calmant;

– el pell contra pell ajuda a augmentar les defenses immunitàries, estimulant la creació d’anticossos.

**Les abraçades creen felicitat, plaer i alegria. Aconsegueixen dissipar la por per a donar pas a la confiança en un mateix i en els altres.

 

Comparteix aquest amor que tens dins de tu, sé generós. Estima, ofereix, dona!

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *