Una nit de son reparador: com la cura quiropràctica pot millorar la qualitat del somni dels pares

imagen de una pareja que se ha quedado dormida delante de la cuna de su bebé

Avui m’agradaria parlar d’una gran lluita amb la qual m’he enfrontat repetidament en els últims mesos i que també afecta a molts altres pares: la interrupció del somni.

Com a pare de dos fills (tots dos menors de 3 anys), sé el que significa no tenir un somni de bona qualitat. I quins efectes podria tenir per a l’endemà i a llarg termini. El preu del somni inadequat pot afectar no sols la salut física sinó també el benestar mental i emocional. A més, en parlar amb diferents pares vaig descobrir que molts lluiten contra els trastorns del son, ja sigui dificultat per a agafar el son, romandre adormit o despertar-se sentint-se inquiets.

En aquest article, explorarem consells generals i els beneficis potencials de l’atenció quiropràctica per a millorar la qualitat del somni dels papàs que enfronten trastorns del son.
Abans d’explorar els possibles beneficis de l’atenció quiropràctica per a millorar la qualitat del somni, establim una base amb alguns consells generals per a promoure un millor somni.

Per a començar, és fonamental mantenir un horari de somni constant. Esforça’t per establir una hora regular per a ficar-se al llit i aixecar-se, fins i tot els caps de setmana. Aquesta consistència ajuda a regular el rellotge intern del seu cos, facilitant una transició més natural entre el somni i la vigília.

Comparteix responsabilitats: si és possible, comparteix les responsabilitats nocturnes amb la teva parella. Crea un horari que us permeti a tots dos descansar prou. Això podria implicar alternar-se per a calmar el bebè o encarregar-se de l’alimentació nocturna.

Crear un ambient confortable per a dormir és igualment important. Transforma el teu dormitori en un santuari per al descans invertint en un matalàs i coixins còmodes. Mantingues l’habitació fresca, fosca i silenciosa, preparant l’escenari per a un ambient propici per a un somni de qualitat.

Tenint en compte l’ús generalitzat de dispositius electrònics, és essencial limitar el temps enfront de la pantalla abans de ficar-se al llit. La llum blava emesa per les pantalles pot alterar la producció de melatonina, una hormona vital per a la regulació del somni. Per a fomentar un millor somni, abstente d’utilitzar dispositius electrònics almenys una hora abans de ficar-te al llit.

Incorporar tècniques de relaxació conscient en la teva rutina abans de dormir pot contribuir significativament a millorar la qualitat del somni. Ja sigui mitjançant exercicis de respiració profunda, meditació o estiraments suaus, aquestes pràctiques li indiquen al teu cos que és hora de relaxar-se, promovent una sensació de calma.

Finalment, tingues en compte la teva dieta, especialment a la nit. Els menjars copiosos, la cafeïna i l’alcohol poden interferir amb el cicle del somni. Opta per refrigeris lleugers i begudes calmants per a aconseguir una nit més tranquil·la.
Ara, armats amb aquests consells generals per a dormir millor, aprofundim en l’intrigant àmbit del cuidat quiropràctic i les teves possibles contribucions a una millor qualitat del somni.

El rol de l’atenció quiropràctica:

L’atenció quiropràctica, sovint associada amb el tractament del dolor d’esquena i problemes de columna, ha estat cada vegada més reconeguda pel seu impacte potencial en la qualitat del somni. El focus central dels ajustos quiropràctics és la columna vertebral, un component crucial del sistema nerviós central del cos. En garantir una coordinació i comunicació adequades del sistema nerviós mitjançant la cerca i correcció de la subluxació vertebral (interferència en la comunicació del sistema nerviós), nosaltres, com a quiropràctics, pretenem promoure el benestar general, i això inclou l’àmbit del somni.

Somni millorat mitjançant ajustos de la columna:

Les recerques suggereixen que les subluxacions poden contribuir a diversos problemes de salut, inclosos els trastorns del son. Els ajustos quiropràctics, realitzats per professionals capacitats, s’enfoquen en aquestes subluxacions o interferències, restaurant la coordinació i funció òptimes del sistema nerviós. La reconnexió de la comunicació entre el cervell i el cos no sols ajuda a alleujar el malestar físic, sinó que també influeix positivament en el sistema nerviós i la seva capacitat d’adaptació, la qual cosa potencialment condueix a millors patrons de somni.

Reduir l’estrès i la tensió:

La paternitat, encara que satisfactòria, pot ser intrínsecament estressant. Les responsabilitats de mantenir i cuidar a una família, juntament amb les exigències de la vida diària, poden crear tensió que es manifesta física i emocionalment. L’atenció quiropràctica busca abordar aquesta tensió promovent la relaxació i creant una major capacitat d’estrès a través d’ajustos de la columna. En reduir els nivells d’estrès i millorar la relaxació i el benestar general, als papàs els pot resultar més fàcil relaxar-se i aconseguir un somni nocturn més reparador.

Enfocament holístic del benestar:

La nostra filosofia quiropràctica es basa en el principi que el cos té la capacitat de curar-se a si mateix amb la intel·ligència innata dins del cos. Una força que tenim des del primer dia de la concepció i que dura fins a l’últim dia de vida. Està dissenyat per a portar el cos a una funció òptima. No ens centrem únicament a alleujar els símptomes; Els quiropràctics emfatitzen un enfocament holístic del benestar i el benestar. Per als pares que busquen millorar la qualitat del seu somni, això significa abordar les causes fonamentals dels trastorns del son, que poden estendre’s més enllà dels símptomes immediats.

En conclusió, aconseguir una millor qualitat del somni dels papàs requereix d’un enfocament integral. Els consells generals estableixen les bases per a conrear hàbits de somni saludables. Explorar els avantatges potencials dels ajusts quiropràctics podria guiar als pares no sols cap a un millor somni sinó també cap a una millor salut i vitalitat en general i, amb això, una millor qualitat de vida. A mesura que els pares recorren el gratificant però exigent camí de la paternitat, donar prioritat a un somni de qualitat sorgeix com una inversió que val la pena en el seu benestar general. Que aquest viatge porti amb si nits de somni profund i rejovenidor, que permetin als papàs rebre cada nou dia sentint-se renovats i llests per a acceptar el que porti.

Vine a visitar-nos i explica’ns com és la teva estratègia de qualitat de somni, et sents cansat/da? sents que el dia pesa molt? la teva energia puja i baixa ràpid?

Vegem tot això junts, si us plau.

Equip Pura Vida Badalona

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *